Zo bouw je zelf een stenen barbecue

MMichael 24 augustus 2023 18:02

Altijd al gedroomd van je eigen, op maat gemaakte stenen barbecue in de achtertuin? Goed nieuws: met wat toewijding, geduld en de juiste materialen kun je er zelf een bouwen. Deze uitgebreide gids leidt je door het hele proces, van ontwerp tot bouw en onderhoud.

Ontwerpen van je barbecue

Voordat je met het bouwproces begint, moet je eerst beslissen over het ontwerp van je barbecue. Denk na over de grootte, vorm, hoogte en het aantal roosters dat je wilt hebben. Het is belangrijk om in gedachten te houden hoeveel mensen je meestal gaat bedienen.

Materialen en gereedschap

Om te beginnen met bouwen, heb je een aantal materialen en gereedschappen nodig. Hier is een handige lijst:

  • Stenen
  • Beton
  • Cement
  • Voegspijker
  • Schep
  • Waterpas
  • Meetlint

De bouw van je barbecue

Stap 1: De fundering

De eerste stap in de bouw van je barbecue is het leggen van een stevige fundering. Dit zorgt ervoor dat je barbecue stabiel en veilig is.

Stap 2: Het opbouwen van de muren

Na het leggen van de fundering, bouw je de muren van de barbecue op met stenen en cement. Zorg ervoor dat de stenen op gelijke afstand van elkaar liggen voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Stap 3: Het rooster en afwerking

Nadat de muren zijn opgebouwd, plaats je het rooster en werk je de barbecue af. Zorg ervoor dat het rooster op de juiste hoogte is en dat de afwerking er goed uitziet.

Onderhoud van je barbecue

Om ervoor te zorgen dat je barbecue lang meegaat, moet je hem goed onderhouden. Dit omvat het regelmatig schoonmaken van de barbecue na gebruik, het controleren van de stabiliteit van de barbecue en het van tijd tot tijd opnieuw voegen van de stenen.

Bouw je eigen stenen barbecue is een bevredigend project dat je vele jaren van heerlijke barbecues zal bezorgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.