Zelf een hormaken: 5 tips

HHerbert 15 augustus 2023 23:01

We hebben allemaal wel eens last van vervelende insecten die via open ramen ons huis binnendringen. Een hor is de perfecte oplossing om dit probleem te verhelpen. Maar waarom zou je er een kopen als je er zelf een kunt maken? Hier zijn 5 handige tips om je te helpen bij het maken van je eigen vliegenraam.

1. Kies de juiste materialen

Het kiezen van de juiste materialen is de eerste stap bij het maken van je hor. Ga voor een stevig, weerbestendig materiaal zoals aluminium of hout. Wat het gaas betreft, kies je best voor glasvezel of aluminium. Glasvezel is lichter en gemakkelijker te hanteren, terwijl aluminium duurzamer is.

2. Meet nauwkeurig

Voordat je begint, is het belangrijk om je raam nauwkeurig op te meten. Hierbij moet je rekening houden met zowel de breedte als de hoogte van je raam. Vergeet niet om ruimte te laten voor de montage van de hor.

3. Volg deze stappen

Nu je de materialen hebt en de metingen hebt gedaan, is het tijd om aan de slag te gaan. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Snijd de materialen op maat volgens de metingen.
  2. Monteer het frame.
  3. Bevestig het gaas op het frame.
  4. Monteer de hor op het raam.

4. Gebruik de juiste gereedschappen

Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt. Je hebt minimaal een zaag, een meetlint, een schroevendraaier en een nietpistool nodig.

5. Doe-het-zelf, maar wees veilig

Tot slot, vergeet niet om veilig te werken. Gebruik veiligheidsbrillen en handschoenen en zorg ervoor dat je werkplek opgeruimd is. Veiligheid gaat voor alles!

Zelf een hor maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze 5 tips ben je al een heel eind op weg.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.