Maak je eigen hangmatstandaard: stap voor stap uitgelegd

MMichael 2 september 2023 19:06

Heb je ooit gedroomd van een perfecte middag in je eigen hangmat, maar heb je geen bomen om hem op te hangen? Maak je geen zorgen, we hebben de perfecte oplossing voor jou - je eigen hangmatstandaard! Hier is een eenvoudige, stapsgewijze gids over hoe je een duurzame en veilige standaard voor je hangmat kunt maken.

Benodigde materialen voor je DIY hangmatstandaard

Laten we beginnen met de materialen die je nodig hebt. Dit project vereist geen ingewikkelde of dure materialen. Hier is een handige lijst:

 • Houten balken (bij voorkeur druk behandeld voor duurzaamheid)
 • Schroeven en bouten
 • Boormachine
 • Handzaag of cirkelzaag
 • Meetlint
 • Potlood voor markeringen
 • Schuurpapier
 • Verf of beits (optioneel)

Zodra je alle materialen hebt, kun je aan de slag!

Stap voor stap: Hoe maak je een hangmatstandaard

Het bouwen van je eigen hangmatstandaard is een leuk en lonend project. Het vereist wat tijd en moeite, maar het resultaat is de moeite waard. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen.

 1. Bepaal de afmetingen van je standaard: Bepaal eerst hoe groot je standaard moet zijn. Dit hangt af van de grootte van je hangmat. Een goede vuistregel is om de standaard iets breder dan de volle lengte van de hangmat te maken.

 2. Snijd het hout op maat: Gebruik het meetlint en potlood om de gewenste lengtes op je hout te markeren. Gebruik dan je zaag om het hout op maat te snijden.

 3. Monteer de basis van je standaard: Monteer de basis van je standaard door de balken op hun plaats te schroeven. Zorg ervoor dat de basis stevig en niveau is.

 4. Bouw de rest van je standaard: Bouw de rest van je standaard door de rest van het hout op zijn plaats te schroeven. Zorg ervoor dat alle onderdelen stevig aan elkaar bevestigd zijn.

 5. Schuur het hout: Gebruik schuurpapier om alle ruwe randen glad te strijken.

 6. Optioneel: Verf of beits: Als je wilt, kun je je hangmatstandaard een persoonlijk tintje geven door hem te verven of te beitsen.

En daar ga je! Je hebt je eigen hangmatstandaard gemaakt. Nu kun je achterover leunen en genieten van je harde werk in het comfort van je nieuwe hangmat.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.