Hoe maak je je eigen waterpartij of fontein?

HHerbert 29 december 2023 07:07

Wil je je tuin opfrissen met een uniek en ontspannend element? Een waterpartij of fontein kan precies zijn wat je zoekt. Het geluid van borrelend water kan een rustgevende sfeer in je tuin creëren en het is een geweldige manier om je buitenruimte te personaliseren. Het beste deel? Je kunt het zelf doen! Ik zal je laten zien hoe je je eigen waterpartij of fontein kunt bouwen met dit stapsgewijze doe-het-zelfproject.

Benodigde materialen en gereedschappen

Voordat je aan de slag gaat, zorg ervoor dat je de volgende materialen en gereedschappen hebt:

 1. Waterpomp
 2. Tuinslang
 3. Fontein of waterpartij kit
 4. Grind
 5. Stenen of bakstenen
 6. Waterdichte container
 7. Waterdicht afdichtmiddel
 8. Boormachine

Stappen om je eigen waterpartij of fontein te maken

De stappen om je eigen waterpartij of fontein te maken zijn:

 1. Kies een locatie: De juiste locatie is cruciaal voor je waterpartij of fontein. Het moet een plek zijn waar je het watergeluid kunt horen, maar ook een plek die gemakkelijk bereikbaar is voor onderhoud.
 2. Graaf een gat: Dit zal de basis zijn voor je waterpartij of fontein. Zorg ervoor dat het gat breed en diep genoeg is voor de container die je gaat gebruiken.
 3. Plaats de container: Plaats de waterdichte container in het gat en zorg ervoor dat deze waterpas staat.
 4. Installeer de pomp: De waterpomp zal het water door de fontein of waterpartij circuleren. Zorg ervoor dat de pomp op een toegankelijke plaats is voor toekomstig onderhoud.
 5. Voeg stenen of bakstenen toe: Deze zullen als basis dienen voor de fontein of waterpartij en zullen helpen om het geheel stabiel te houden.
 6. Sluit de tuinslang aan: Sluit de tuinslang aan op de pomp en leid deze door de stenen of bakstenen om het water naar boven te laten stromen.
 7. Voeg water toe: Vul de container met water en test de pomp om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.
 8. Personaliseer je waterpartij of fontein: Hier komt het leuke deel - personaliseer je waterpartij of fontein met extra functies zoals verlichting, planten of decoratieve stenen.

Een waterpartij of fontein maken kan een leuk en bevredigend project zijn. Of je nu een rustig hoekje in je tuin wilt creëren of indruk wilt maken op je gasten, een zelfgemaakte waterpartij of fontein kan precies zijn wat je nodig hebt. Doe-het-zelven hoeft niet moeilijk te zijn, en met een beetje inspanning en creativiteit, kun je een prachtige aanvulling op je tuin maken die jarenlang plezier zal geven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.