Het zelf installeren van een keuken in 7 stappen

HHerbert 10 september 2023 22:21

Altijd al gedroomd van een nieuwe keuken, maar geen idee hoe je deze moet installeren? Geen zorgen! Met dit stappenplan ga je zelf aan de slag en heb je in no time je gloednieuwe keuken geïnstalleerd. Hier volgen de 7 stappen naar jouw droomkeuken.

Stap 1: Voorbereiden van de ruimte

Voordat je begint met het installeren van je nieuwe keuken, is het belangrijk dat de ruimte goed is voorbereid. Zorg ervoor dat de ruimte leeg is en dat gas-, elektriciteits- en waterleidingen op de juiste plek zitten. Het is ook belangrijk om de muren en vloer te controleren op oneffenheden.

Stap 2: Het maken van een ontwerp en planning

Voordat de echte installatie begint, maak je een ontwerp en planning. In deze fase bepaal je hoe je keuken eruit komt te zien en wanneer je wat gaat doen. Teken een plattegrond van je keuken en bepaal waar de verschillende onderdelen komen.

Stap 3: Installatie van het keukenframe

Het installeren van het keukenframe is de volgende stap. Dit is de basis van je keuken, dus zorg ervoor dat dit stevig en waterpas is. Volg de instructies van de fabrikant om dit correct te doen.

Stap 4: Plaatsen van de kastjes

De volgende stap is het plaatsen van de kastjes. Begin met de hoekkast en werk van daaruit verder. Zorg dat alle kastjes goed vastzitten en waterpas zijn.

Stap 5: Installatie van het werkblad

Nu is het tijd voor het werkblad. Meet nogmaals alles goed na voordat je begint met zagen. Plaats het werkblad en zorg ervoor dat deze goed vastzit.

Stap 6: Installatie van de apparatuur

Bij deze stap ga je de apparatuur installeren. Denk hierbij aan de koelkast, oven, vaatwasser en kookplaat. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor een veilige installatie.

Stap 7: Afwerking

De laatste stap is de afwerking. Breng de plinten aan, plaats de handgrepen op de kastjes en sluit de apparatuur aan. Daarna is het alleen nog een kwestie van schoonmaken en dan kun je genieten van je nieuwe keuken.

Hier is een handige checklist om bij de hand te houden tijdens het installeren van je keuken:

Stap Omschrijving Gedaan?
1 Voorbereiden van de ruimte
2 Maken van een ontwerp en planning
3 Installatie van het keukenframe
4 Plaatsen van de kastjes
5 Installatie van het werkblad
6 Installatie van de apparatuur
7 Afwerking

Succes met het installeren van je keuken. Met dit stappenplan, een beetje geduld en doorzettingsvermogen kun je straks genieten van je prachtige, zelf geïnstalleerde keuken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.