Een eenvoudige handleiding voor het plaatsen van een dakraam

HHerbert 8 augustus 2023 20:12

Het plaatsen van een dakraam kan een fantastische manier zijn om natuurlijk licht in je huis te brengen en tegelijkertijd de waarde van je woning te verhogen. In deze handleiding leggen we je uit hoe je dit doet, van de planning tot de uitvoering.

Waarom een dakraam plaatsen?

Een dakraam heeft verschillende voordelen. Het zorgt niet alleen voor meer natuurlijk licht in je huis, maar kan ook helpen bij ventilatie en kan een groot verschil maken in ruimtes die anders donker en gesloten zouden aanvoelen. Het plaatsen van een dakraam kan ook de waarde van je huis verhogen.

Het kiezen van het juiste dakraam

Er zijn verschillende soorten dakramen beschikbaar, zoals Velux en Roto. Het is belangrijk om de juiste maat en stijl te kiezen die past bij jouw huis en dak.

Benodigde tools voor het plaatsen van een dakraam

Hier is een lijst van de tools die je nodig zult hebben bij het plaatsen van een dakraam:

 • Hamer
 • Schroevendraaier
 • Waterpas
 • Meetlint
 • Veiligheidsbril
 • Werkhandschoenen

Hoe plaats ik een dakraam: stap-voor-stap handleiding

 1. Kies de locatie van het dakraam
 2. Meet de locatie nauwkeurig op
 3. Zaag een gat op de gekozen locatie
 4. Plaats het dakraam en zorg dat het waterpas is
 5. Bevestig het dakraam met schroeven
 6. Werk het dakraam af

Veelgestelde vragen over het plaatsen van een dakraam

 • Heb ik een vergunning nodig om een dakraam te plaatsen? In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een dakraam te plaatsen. Het is echter altijd een goed idee om dit te controleren bij je lokale gemeente.

 • Wat zijn de kosten van het plaatsen van een dakraam? De kosten voor het plaatsen van een dakraam kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het dakraam en de complexiteit van de installatie.

Het plaatsen van een dakraam is een geweldige manier om natuurlijk licht in je huis te brengen en tegelijkertijd de waarde van je huis te verhogen. Met de juiste planning en voorbereiding, is het plaatsen van een dakraam een project dat je zelf kunt doen, waardoor je geld kunt besparen op installatiekosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.