DIY-tricks voor het organiseren van je keukenkastjes

MMichael 30 januari 2024 07:07

Ben je het beu om te zoeken naar dat ene potje kruiden in je keukenkastje? Of struikel je over stapels pannen en onderzetters? Maak je geen zorgen, wij hebben een aantal handige DIY-tricks voor het organiseren van je keukenkastjes.

Opslagoplossingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had

Er zijn talrijke zelfgemaakte oplossingen voor keukenopslag die je kunnen helpen je keukenkastjes te organiseren. Van creatieve manieren om ruimte te maximaliseren tot goedkope en eenvoudige fixes, hier zijn een paar ideeën:

  1. Gebruik de deuren: Hang haken aan de binnenkant van je kastdeuren om maatbekers, lepels of zelfs potloden en notitieblokjes op te hangen.
  2. Maak stapelbare planken: Je kan gemakkelijk extra opbergruimte creëren door zelf planken te maken die je in je kastjes kan stapelen.
  3. Gebruik draadmandjes: Deze zijn geweldig voor het organiseren van pakjes, zakjes en kleine voorwerpen in je kastjes.

Tabel voor het organiseren van keukenkastjes

Hier is een praktische tabel die je kan helpen bij het organiseren van je keukenkastjes. De tabel geeft een overzicht van de verschillende zones in je keuken en wat je het beste waar kan bewaren.

Zone Items
Hoogste planken Zelden gebruikte items
Ooghoogte Vaak gebruikte items
Onder ooghoogte Zware items
Laagste planken Bulk items

Door je kastjes op deze manier in te delen, maak je het meeste gebruik van de beschikbare ruimte en zorg je ervoor dat alles gemakkelijk te vinden is.

DIY keukenkast organisatie ideeën

Als je graag zelf dingen maakt, zullen deze doe-het-zelf projecten voor een ordelijke keuken je zeker aanspreken. Of je nu kiest voor een grootschalig project of voor een snelle fix, al deze ideeën kunnen je helpen om je keuken beter te organiseren.

Blikken opslag: Gebruik lege blikken om je keukengerei te organiseren. Je kan ze beschilderen of versieren om ze mooier te maken.

Ouderwetse krijtborden: Hang een krijtbord aan de binnenkant van je kastdeur. Je kan er recepten op schrijven, of een lijstje met de inhoud van je kast.

Bakjes voor kruiden: Maak je eigen bakjes voor kruiden met behulp van bakvormen of muffinvormpjes. Het is een geweldige manier om al die kleine potjes te organiseren.

Het organiseren van je keukenkastjes hoeft geen moeilijke of tijdrovende taak te zijn. Met een beetje creativiteit en enkele handige DIY-tricks, kan je in een handomdraai een geordende en functionele keuken creëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.