De 5 fouten die je moet vermijden bij het tegelen van je badkamer

HHerbert 22 september 2023 16:57

Bij het renoveren van je badkamer of het betegelen van je badkamer voor de eerste keer, zijn er een paar fouten die mensen vaak maken. Door deze fouten te vermijden, kun je tijd, geld en inspanning besparen. Hier zijn de vijf meest voorkomende fouten en hoe je ze kunt vermijden.

Fout 1: Geen of onvoldoende voorbereiding

Voorbereiding is cruciaal bij elke klus, maar vooral bij het tegelen. Zorg ervoor dat de ondervloer waarop je gaat tegelen vlak en schoon is. Maak de ruimte vrij van stof en vuil. Het niet goed voorbereiden van de ondervloer kan leiden tot oneffen tegels en het loskomen van de tegels op de lange termijn.

Fout 2: Niet de juiste lijm of voegsel gebruiken

Het gebruik van de juiste lijm en voegsel is essentieel voor een goed resultaat. Er zijn specifieke soorten lijm en voegsel voor verschillende soorten tegels en oppervlakken. Het gebruik van het verkeerde type kan leiden tot losse tegels en waterschade.

Fout 3: De tegels niet correct plaatsen

Bij het plaatsen van de tegels is precisie belangrijk. Als de tegels niet correct worden geplaatst, kan dit leiden tot oneffen oppervlakken en zichtbare naden.

Fout 4: Geen rekening houden met waterdichtheid

Bij het betegelen van een badkamer is het belangrijk rekening te houden met waterdichtheid. Het niet goed afdichten van naden en hoeken kan leiden tot waterschade en schimmelvorming.

Fout 5: Het project onderschatten

Tegelen is een tijdrovende klus en het resultaat is vaak minder dan perfect als je het project onderschat. Plan voldoende tijd in en wees geduldig.

Het vermijden van deze algemene fouten kan ervoor zorgen dat het tegelproject soepel verloopt en een resultaat oplevert waar je jarenlang plezier van hebt.

Hier is een handige checklist om deze fouten te voorkomen:

Fout Oplossing
Geen of onvoldoende voorbereiding Zorg voor een schone, vlakke ondergrond
Verkeerde lijm of voegsel Gebruik het juiste type voor jouw tegels en oppervlak
Tegels niet correct plaatsen Wees nauwkeurig en geduldig
Geen rekening met waterdichtheid Zorg voor een goede afdichting van naden en hoeken
Het project onderschatten Plan genoeg tijd in voor de klus

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.