Alles wat je moet weten over het maken van een buitenbar

MMichael 20 augustus 2023 23:41

Als je een fervent entertainer bent die graag gasten in je achtertuin ontvangt, is een buitenbar een geweldige aanvulling op je buitenruimte. Het kan dienen als een plek waar je gasten hun eigen drankjes kunnen inschenken of waar je als gastheer indruk kunt maken met je bartending-vaardigheden. In dit artikel zullen we bespreken hoe je een buitenbar kunt maken.

Een buitenbar maken is een leuk DIY-project dat je kunt doen in een paar weekenden. Het hoeft niet duur te zijn, vooral als je gerecyclede materialen gebruikt of houten pallets die je misschien al in je bezit hebt.

Stappen om een buitenbar te maken

Voordat je begint met bouwen, is het belangrijk om een plan te hebben. Je moet beslissen over het ontwerp van de bar, de grootte, de plaatsing in je tuin en de materialen die je gaat gebruiken.

Hier is een eenvoudig stappenplan om je te helpen je eigen buitenbar te maken:

  1. Plan je bar: Bepaal waar je je bar wilt plaatsen en hoe groot je wilt dat deze is. Denk na over hoe je het wilt gebruiken en ontwerp het dienovereenkomstig.

  2. Kies je materialen: Afhankelijk van je budget en ontwerp, kan je kiezen uit verschillende materialen zoals hout, steen, beton of zelfs gerecyclede pallets.

  3. Bouw het frame: Begin met het bouwen van het frame van je bar. Dit zal de basis vormen voor de rest van de constructie.

  4. Voeg de bar toe: Nadat het frame klaar is, kun je de bar toevoegen. Dit kan zo eenvoudig zijn als een plat stuk hout of zo ingewikkeld als een aangepaste betonnen toonbank.

  5. Voeg de finishing touches toe: Nadat de bar is voltooid, kun je de finishing touches toevoegen. Dit kan onder andere het schilderen of beitsen van het hout, het toevoegen van verlichting of zelfs het installeren van een spoelbak of koelkast zijn.

Hieronder vind je een tabel met de meest gebruikte materialen voor het maken van een buitenbar:

Materiaal Voordelen Nadelen
Hout Betaalbaar, Gemakkelijk te bewerken Vereist regelmatig onderhoud
Steen Duurzaam, Weerbestendig Duur, Moeilijk te bewerken
Beton Duurzaam, Modern uiterlijk Zwaar, Vereist professionele installatie
Gerecyclede pallets Gratis of goedkoop, Milieuvriendelijk Kan moeilijk zijn om te vinden

Of je nu een eenvoudige bar wilt bouwen voor casual bijeenkomsten of een volwaardige buitenbar met alle toeters en bellen, een DIY buitenbar is een geweldige manier om je ruimte te verbeteren en een leuke en uitnodigende plek te creëren voor vrienden en familie om te genieten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.