7 essentiële tips voor het onderhouden van je tuinmeubilair

MMichael 18 augustus 2023 22:12

Je hebt geïnvesteerd in mooi tuinmeubilair en natuurlijk wil je dat zo lang mogelijk mooi houden. Goed onderhoud is daarbij essentieel. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan en wat zijn de beste manieren om je tuinmeubilair te onderhouden? Hier zijn onze 7 essentiële tips die je op weg kunnen helpen.

1. Ken je materiaal

Het is belangrijk om te weten uit welk materiaal je tuinmeubilair is gemaakt. Het onderhoud van tuinmeubilair kan namelijk per materiaal verschillen. Hout heeft bijvoorbeeld andere onderhoudsproducten nodig dan metaal of kunststof.

2. Regelmatige reiniging

Regelmatig onderhoud van tuinmeubilair begint met schoonmaken. Vuil en vlekken kunnen namelijk leiden tot beschadigingen. Maak je tuinmeubilair daarom regelmatig schoon met een mild schoonmaakmiddel.

3. Bescherming tegen weersomstandigheden

Bescherm je tuinmeubilair tegen extreme weersomstandigheden. Gebruik bijvoorbeeld beschermhoezen of zet je meubels binnen tijdens de wintermaanden.

4. Gebruik onderhoudsproducten

Er zijn specifieke onderhoudsproducten voor tuinmeubilair beschikbaar die kunnen helpen om je meubels in topconditie te houden. Deze producten kunnen bijvoorbeeld helpen bij het schoonmaken, het beschermen tegen UV-straling of het voorkomen van roest.

5. Reparaties

Als je schade ontdekt aan je tuinmeubilair, repareer het dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

6. Opslag

Bewaar je tuinmeubilair op een droge, schone plaats wanneer je het niet gebruikt. Dit kan helpen om de levensduur van je meubels te verlengen.

7. Onderhoudsplan

Maak een onderhoudsplan voor je tuinmeubilair. Hierin kun je bijvoorbeeld opnemen wanneer je de meubels schoonmaakt, behandelt met onderhoudsproducten of inspecteert op schade.

Checklist voor onderhoud tuinmeubilair

Hieronder vind je een handige checklist voor het onderhouden van je tuinmeubilair.

Activiteit Frequentie
Schoonmaken Minstens een keer per maand
Behandelen met onderhoudsproducten Minstens een keer per jaar
Inspecteren op schade Minstens een keer per jaar
Opslaan op een droge, schone plaats Altijd wanneer niet in gebruik

Met deze tips voor onderhoud tuinmeubilair kun je ervoor zorgen dat je tuinmeubilair zo lang mogelijk meegaat. Vergeet niet: preventief onderhoud is de sleutel tot een langere levensduur van je tuinmeubilair.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.