6 ideeën om oude ladders opnieuw te gebruiken in huis

MMichael 31 oktober 2023 07:08

Heeft u nog een oude ladder staan die u niet meer gebruikt? Gooi deze niet weg! Oude ladders kunnen op tal van manieren hergebruikt worden in huis en geven uw interieur een unieke touch. In dit artikel geven we u zes creatieve ideeën om aan de slag te gaan met uw oude ladder.

1. Ladder boekenkast

Een ladder boekenkast is een van de meest populaire manieren om een oude ladder te hergebruiken. Het is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook stijlvol uit. Zorg ervoor dat de ladder stevig genoeg is om uw boeken te dragen, en plaats de boeken op de traptreden. Eventueel kunt u planken bevestigen tussen de ladderpoten voor meer opslagruimte.

2. Ladder handdoekrek

Een ladder handdoekrek in de badkamer is een origineel en ruimtebesparend idee. Hang de ladder horizontaal aan de muur en gebruik de sporten als handdoekhouders.

3. Ladder bloemenrek

Voor de groene vingers onder ons is een ladder bloemenrek een leuk idee. Zet de ladder in de tuin of op het balkon en zet uw bloempotten op de treden. Zo creëert u in no time een verticale tuin!

4. Ladder kledingrek

In de slaapkamer kan een ladder uitstekend dienst doen als kledingrek. Hang uw favoriete kledingstukken aan de sporten, of gebruik de ladder om uw sjaals en accessoires te organiseren.

5. Ladder displayrek

Een oude ladder kan ook een uniek displayrek worden voor uw favoriete items. Of het nu gaat om foto's, kunstwerken, of verzamelobjecten, ze krijgen allemaal een speciale plek op de ladder.

6. Ladder plantenstandaard

Last but not least, een ladder kan dienen als plantenstandaard in huis. Plaats uw favoriete planten op de traptreden voor een groene en levendige look in uw interieur.

Ladder Idee Ruimte
Boekenkast Woonkamer
Handdoekrek Badkamer
Bloemenrek Tuin/Balkon
Kledingrek Slaapkamer
Displayrek Woonkamer/Slaapkamer
Plantenstandaard Woonkamer

Hopelijk heeft u nu wat inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met uw oude ladder.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.