5 tips voor het zelf installeren van een douche

HHerbert 7 september 2023 21:32

Heb je besloten je badkamer te verbouwen en wil je zelf een douche installeren? Goed nieuws, je bent hier aan het juiste adres! In dit artikel geven we je 5 handige tips om je te helpen bij de installatie van je nieuwe douche. We gaan door de basics van een douche installatie, de benodigdheden en een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen. En geloof ons, een douche installeren zonder loodgieter kan zeker!

Tip 1: Zorg voor de juiste benodigdheden

Voordat je begint met je doe-het-zelf douche installatie, is het belangrijk om te zorgen dat je alle benodigdheden hebt. Hier is een lijst van wat je nodig zou kunnen hebben:

  • Douchebak
  • Douchekraan
  • Doucheslang
  • Douchekop
  • Douchedeur of -gordijn
  • Waterpas
  • Boormachine
  • Voegmiddel
  • Kit

Tip 2: Volg de handleiding

De beste manier om een douche te installeren is door de handleiding te volgen. Deze geeft je een stap-voor-stap uitleg van wat je moet doen. Volg de stappen nauwkeurig en wees geduldig; het is beter om het rustig aan te doen dan overhaast te werken en fouten te maken.

Tip 3: Maak gebruik van een waterpas

Bij het installeren van een douche is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles waterpas is. Een waterpas is je beste vriend bij deze klus. Het helpt om ervoor te zorgen dat de douchebak en de douchekop recht hangen, wat essentieel is voor een goede werking van de douche.

Tip 4: Test voordat je afwerkt

Nadat je de douche hebt geïnstalleerd, is het belangrijk om te testen of alles naar behoren werkt. Zorg ervoor dat er geen lekken zijn en dat de afvoer goed werkt. Als er iets niet goed is, is dit het moment om het te fixen voordat je begint met het afwerken van de douche.

Tip 5: Kit de douche goed af

Een van de belangrijkste stappen bij het installeren van een douche is het afkitten. Dit zorgt ervoor dat er geen water kan lekken en helpt om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik een goede kwaliteit kit en zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om dit goed te doen.

Door deze 5 tips te volgen, ben je goed op weg om zelf een douche te installeren in je eigen badkamer. Onthoud, het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt en met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kan je het zeker zelf doen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.