5 tips om zelf je tuin te ontwerpen

HHerbert 12 augustus 2023 17:31

Heb je plannen om je tuin een make-over te geven, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij helpen je op weg met 5 handige tips om zelf je tuin te ontwerpen. Met deze tips creëer je een tuin die helemaal voldoet aan jouw wensen en behoeften.

Tip 1: Doe inspiratie op Start met het opdoen van inspiratie. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan tuinmagazines, online platforms zoals Pinterest of doe inspiratie op tijdens een wandeling in de natuur. Maak een moodboard met foto's van tuinen die je mooi vindt.

Tip 2: Maak een wensenlijst Bedenk wat je precies in je tuin wilt hebben. Wil je een groot terras om in de zomer te barbecueën, of juist veel groen voor een natuurlijke uitstraling? Maak een wensenlijst om helder te krijgen wat je precies wilt.

Tip 3: Maak een tuinplan Ga vervolgens aan de slag met een tuinplan. Hierin geef je de indeling en het ontwerp van je tuin weer. Belangrijk is om rekening te houden met de zon- en schaduwplekken in je tuin. Gebruik grafisch software of schets het ontwerp zelf op papier.

Tip 4: Kies de juiste planten Het kiezen van de juiste planten is essentieel bij het ontwerpen van je tuin. Denk na over welke planten passen bij de grondsoort, de hoeveelheid zon en de uitstraling die je wilt creëren.

Tip 5: Start met de aanleg Zodra je tevreden bent over je ontwerp, kun je starten met de aanleg van je tuin. Vergeet niet om gedurende het proces regelmatig te checken of alles volgens plan verloopt.

Handige checklist voor het ontwerpen van je tuin

Stap Actie
1. Inspiratie opdoen
2. Wensenlijst maken
3. Tuinplan maken
4. Planten kiezen
5. Aan de slag met de aanleg

Met deze tips en checklist kun je direct aan de slag om je eigen tuin te ontwerpen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.