5 manieren om je huis winterklaar te maken

HHerbert 10 oktober 2023 07:06

Het is weer die tijd van het jaar. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de verwarming gaat een tandje hoger. Het is tijd om je huis winterklaar te maken. Maar hoe doe je dat? Hier zijn 5 manieren om je huis voor te bereiden op de winter.

1. Isoleer je huis

Een goed geïsoleerd huis is de eerste stap naar een warme en comfortabele winter. Vooral het isoleren van je dak en ramen kan een groot verschil maken. Dakisolatie kan tot wel 30% aan stookkosten besparen. Ook kun je tochtstrips plaatsen bij deuren en ramen om koude lucht buiten te houden.

2. Onderhoud je CV-ketel

Een goede voorbereiding van de CV-ketel is essentieel voor de winter. Laat je CV-ketel nakijken door een professional om er zeker van te zijn dat deze de wintermaanden aankan.

3. Maak je buitenkraan winterklaar

Vergeet je buitenkraan niet als je je huis winterklaar maakt. Sluit de kraan af en laat het resterende water eruit lopen. Zo voorkom je dat de leidingen bevriezen en barsten.

4. Maak je tuin winterklaar

Houd je tuin in de gaten en zorg voor een goede voorbereiding op de winter. Bedek je planten om ze te beschermen tegen de vorst en ruim je tuin op.

5. Zorg voor voldoende verlichting

Met de kortere dagen is het belangrijk om voldoende verlichting in huis te hebben. Zorg voor voldoende binnen- en buitenverlichting om je huis gezellig en veilig te houden.

Hier is een handige checklist om je te helpen bij het winterklaar maken van je huis:

Checklist Gedaan
Huis isoleren
CV-ketel onderhoud
Buitenkraan winterklaar maken
Tuin winterklaar maken
Verlichting controleren

Met deze 5 tips is je huis in een mum van tijd winterklaar. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren en je huis te controleren op eventuele problemen. Zo zorg je ervoor dat je huis de wintermaanden zonder problemen doorkomt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.