5 manieren om je eigen huisapotheek en EHBO-kit te maken

MMichael 22 oktober 2023 07:16

Stel je voor dat je midden in de nacht wakker wordt met een verschrikkelijke hoofdpijn, of dat je kind thuis komt van school met een snee die gehecht moet worden. Het laatste wat je wilt is in paniek door je huis rennen, op zoek naar de juiste medicijnen of EHBO-benodigdheden. Een goed georganiseerde huisapotheek en EHBO-kit zijn essentieel in elk huishouden. In dit artikel geven we je 5 manieren om je eigen huisapotheek en EHBO-kit te maken.

1. Kies een geschikte plek

Je huisapotheek en EHBO-kit moeten op een koele, droge plaats worden bewaard, uit de buurt van kinderen en huisdieren. Denk aan de bovenkant van een kast of in een speciaal daarvoor bestemde lade. Zorg ervoor dat je alle medicijnen en EHBO-artikelen overzichtelijk en geordend opbergt.

2. Maak een lijst van essentiële items

Een huisapotheek en EHBO-kit moeten beide een aantal essentiële items bevatten. Hier is een handige lijst om mee te beginnen:

  • Pijnstillers
  • Pleisters
  • Verband
  • Thermometer
  • Desinfecterende zalf
  • Medisch tape
  • Schaar
  • Pincet

U kunt deze lijst aanpassen aan de specifieke behoeften van uw gezin.

3. Controleer regelmatig de houdbaarheid van je medicijnen

Het is belangrijk om de houdbaarheidsdata van al je medicijnen te controleren. Verwijder eventuele verlopen medicijnen en vervang ze indien nodig. Zorg ervoor dat je altijd een voorraad van de meest gebruikte medicijnen in huis hebt.

4. Maak een EHBO-kit voor onderweg

Naast je huisapotheek, is het ook handig om een kleinere EHBO-kit te maken voor onderweg. Deze kan je gemakkelijk meenemen in je tas of auto, en bevat essentiële items zoals pleisters, pijnstillers en een klein flesje desinfecterende zalf.

5. Houd je huisapotheek en EHBO-kit up-to-date

Zorg ervoor dat je huisapotheek en EHBO-kit altijd up-to-date zijn. Vul items aan die op zijn, en voeg nieuwe items toe die je nodig denkt te hebben. Het is een goed idee om dit elk jaar te doen, bijvoorbeeld aan het begin van het nieuwe jaar.

Door je eigen huisapotheek en EHBO-kit te maken, zorg je ervoor dat je altijd voorbereid bent op eventuele ongelukken of gezondheidsproblemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.