4 verrassende toepassingen voor bakpoeder in het huishouden

HHerbert 30 september 2023 07:06

Bakpoeder is niet alleen een magisch ingrediënt in de keuken om je bakcreaties te laten rijzen, maar het heeft ook tal van andere toepassingen in het huishouden. Ontdek hoe je dit gewone product kunt gebruiken voor schoonmaken, ontstoppen, geurverwijdering en nog veel meer. Hier zijn vier manieren om bakpoeder in je dagelijkse routine te integreren.

1. Bakpoeder voor het schoonmaken van de keuken

Bakpoeder is een uitstekende bondgenoot voor het schoonmaken van je keuken. Je kunt het gebruiken om de gootsteen te reinigen, vetvlekken te verwijderen en je oven te schoonmaken. Meng voor hardnekkigere vlekken bakpoeder met een beetje water tot een pasta, breng het aan op het oppervlak en laat het een tijdje inwerken. Veeg het daarna schoon met een vochtige doek.

2. Bakpoeder voor het wassen van groenten en fruit

Ja, je leest het goed! Bakpoeder kan helpen bij het verwijderen van overtollige was, pesticiden en vuil van je verse producten. Maak een oplossing met een eetlepel bakpoeder en een liter water, en laat je groenten en fruit een paar minuten weken. Spoel ze daarna goed af met helder water.

3. Bakpoeder voor het ontstoppen van afvoeren

Last van een verstopte afvoer? Geen probleem! Bakpoeder en azijn kunnen de klus klaren. Giet een halve kop bakpoeder in de afvoer, gevolgd door een halve kop azijn. Wacht 15 tot 20 minuten en spoel dan de afvoer door met heet water.

4. Bakpoeder voor het verwijderen van geuren

Bakpoeder is uitstekend voor het neutraliseren van onaangename geuren. Je kunt het gebruiken in je koelkast, kledingkast, schoenendoos of zelfs in je afvalbak. Strooi gewoon wat bakpoeder op de plek waar je de geur wilt bestrijden. Vervang het bakpoeder eens per maand om er zeker van te zijn dat je huis altijd fris ruikt.

Tot slot, hier is een handige tabel die de hoeveelheid bakpoeder voor elke toepassing aangeeft:

Toepassing Hoeveelheid bakpoeder
Schoonmaken van de keuken Afhankelijk van de grootte van het oppervlak
Wassen van groenten en fruit 1 eetlepel per liter water
Ontstoppen van afvoeren 1/2 kop per afvoer
Verwijdering van geuren Naar behoefte

Bakpoeder is dus een echt wondermiddel in het huishouden. Geef het eens een kans en je zult verbaasd zijn over wat het allemaal kan doen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.