3 technieken voor zelfgemaakte potpourri en droogbloemen

MMichael 22 november 2023 07:06

Als je van DIY houdt, en je bent een fan van aantrekkelijke geuren en natuurlijke decoraties, dan zul je zeker van dit artikel houden. We gaan je drie technieken leren om zelfgemaakte potpourri en droogbloemen te maken. Deze zijn perfect voor het huis, cadeaus of gewoon om te genieten van een ontspannend hobbyproject.

Techniek 1: Traditionele potpourri

De eerste techniek gaat over het maken van traditionele potpourri met natuurlijke ingrediënten. Je hebt de volgende materialen nodig:

 • Bloemblaadjes
 • Etherische olie
 • Kruiden
 • Specerijen

Hier zijn de stappen om je eigen traditionele potpourri te maken:

 1. Verzamel bloemblaadjes, kruiden en specerijen. Deze kunnen van je eigen tuin of van een lokale winkel komen. Zorg ervoor dat ze droog en vrij van vocht zijn.

 2. Leg de bloemblaadjes en kruiden in een grote kom en voeg de etherische olie toe. Roer goed door elkaar.

 3. Laat de potpourri een paar weken op een donkere, droge plaats staan. Roer het mengsel elke dag door elkaar om de etherische olie goed te laten opnemen.

 4. Na een paar weken is je potpourri klaar voor gebruik! Bewaar het in een mooie pot of zak en geniet van de natuurlijke geur.

Techniek 2: Droogbloemen

Droogbloemen zijn een prachtige manier om de schoonheid van bloemen te behouden. Hier is de techniek om zelf droogbloemen te maken:

 1. Kies bloemen die volledig geopend zijn en geen tekenen van verwelking vertonen.

 2. Hang de bloemen ondersteboven op een donkere, droge plaats. Laat ze een paar weken hangen tot ze volledig uitgedroogd zijn.

 3. Zodra de bloemen volledig droog zijn, kun je ze in een vaas zetten of gebruiken voor andere DIY projecten zoals het maken van kransen of sieraden.

Techniek 3: Gemoderniseerde potpourri

De laatste techniek gaat over het maken van gemoderniseerde potpourri. Dit type potpourri maakt gebruik van de traditionele methode maar voegt meer moderne en exotische ingrediënten toe voor een unieke twist. Hier zijn de stappen om deze speciale potpourri te maken:

 1. Verzamel unieke ingrediënten zoals gedroogde vruchten, schelpen, kaneelstokjes, enz.

 2. Voeg ze toe aan de traditionele potpourri samen met je favoriete etherische olie.

 3. Laat het mengsel een paar weken staan en roer het elke dag door elkaar.

 4. Na een paar weken is je gemoderniseerde potpourri klaar om te genieten.

Het maken van zelfgemaakte potpourri en droogbloemen is een leuke en creatieve manier om natuurlijke geuren en decoraties in je huis te brengen. Met deze drie technieken kun je zelf aan de slag gaan en je eigen unieke creaties maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.