3 geheimen voor het perfect leggen van laminaatvloeren

MMichael 3 maart 2024 07:06

Bent u van plan om uw oude vloer te vervangen door een mooie laminaatvloer? Laminaat is een populair materiaal vanwege de duurzaamheid, de uitstraling en het feit dat het relatief eenvoudig zelf te installeren is. Maar het kan nogal uitdagend zijn als u niet over de juiste kennis en technieken beschikt. Daarom onthullen we in dit artikel de 3 geheimen voor het perfect leggen van laminaatvloeren.

Geheim 1: De juiste voorbereiding

Het eerste geheim voor het perfect leggen van laminaatvloeren is een goede voorbereiding. Voordat u begint met het leggen van uw laminaat, zijn er een paar dingen die u moet doen:

  1. De ondervloer voorbereiden: Zorg ervoor dat de ondervloer vlak, droog en schoon is. Gebruik een waterpas om te controleren of de vloer vlak is. Als er hoge plekken zijn, moet u deze egaliseren.
  2. De juiste hoeveelheid laminaat berekenen: Meet de oppervlakte van de ruimte om te bepalen hoeveel laminaat u nodig heeft. Houd rekening met een extra 10% voor snijverlies.
  3. Het laminaat acclimatiseren: Leg de laminaatplanken minimaal 48 uur in de kamer waar ze geïnstalleerd gaan worden, zodat ze kunnen acclimatiseren aan de temperatuur en vochtigheid.

Geheim 2: Het juiste gereedschap gebruiken

Het tweede geheim is het gebruik van het juiste gereedschap. Hier is een lijst van de gereedschappen die u nodig heeft:

Gereedschap Gebruik
Laminaatsnijder Voor het snijden van de laminaatplanken
Klopblok Om de laminaatplanken voorzichtig in elkaar te tikken
Trekijzer Voor het aantrekken van de laatste rij planken
Afstandhouders Om de juiste afstand tot de muur te houden

Geheim 3: De juiste legtechniek

Het derde en laatste geheim is het toepassen van de juiste legtechniek. Begin in de linkerhoek van de kamer en werk naar rechts. Plaats de planken in een verspringend patroon, zodat de naden niet op één lijn liggen. Dit zorgt voor een stabielere vloer en een natuurlijk ogend patroon.

Zorg ervoor dat u een opening van minstens 10 mm tussen de laminaatplanken en de muur overlaat om ruimte te geven voor de uitzetting en inkrimping van het laminaat.

Het leggen van laminaat hoeft geen ingewikkelde klus te zijn als u de juiste technieken en gereedschappen gebruikt. Met deze 3 geheimen bent u verzekerd van een prachtige, perfect gelegde laminaatvloer.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.